Miért fontos a megfelelő cipő? Avagy hogyan javítsunk a tartásunkon?

Nagyon fontos megemlítenünk, hogy mennyire fontos az, hogy egész nap kényelmes cipőben legyünk, hiszen a lábunk viszi a felsőtestünket egész álló nap. Olyan cipőt kell választanunk, ami nem terheli meg a lábunkat, nem okoz rendellenes tartást, hiszen a súlyunk 70%-ban a sarkunkra nehezedik.

Éppen ezért nem feltétlen kell túlzásba vinni az extrém magassarkú cipő használatát, hiszen ez előbb utóbb olyan deformitást, fájdalmat okoz, amit később, tartós használat után már gyógyítani sem lehet. Ugyanakkor a túl alacsonytalpú cipő sem javallott, hiszen akkor meg egyáltalán nincs tartása a saroknak, egész nap a földnek csapódik, így szintén folyamatos terhelésnek kitéve a lábunkat. Sok szakértő egyetért abban, hogy legalább 3-4 centi talpvastagságú cipőt kell hordani, ami tartja a sarkunkat, a bokánkat, és nem terheli túl a lábfejünket. Megoldás lehet még egy jó minőségű talpbetét, ami szintén segítheti a tartásunk javítását.

Ha már rászántunk magunkat egy drágább, de mégis minőségibb lábbelire, fontos, hogy azt is védjük, hogy hosszú ideig lehessen a szolgálatunkban. Megoldás lehet a cipő sarokvédő, egy cipőbox, vagy egy egyszerű tisztító kendő, amivel karban tarthatjuk a lábbelinket, megóvhatjuk az esetleges sérülésektől, kopásoktól, így akár még hosszú évekig viselhetjük a kedvenc cipőnket, így megóvjuk a pénztárcánkat a felesleges kiadásoktól.

Leave a Comment