Egy kedves segítség

Az ember, ha új munkahelyen kezd el dolgozni rengeteg kihívással kell szembe néznie. Én mindig is nehezen küzdöttem meg azzal, ha egy új közösségbe kellett beilleszkednem, és ez a munkahelyeim területén sem változott sajnos azóta sem. Nehezen megy. Túl görcsösen szeretnék megfelelni mindenkinek, habár tudom, hogy ez szinte lehetetlen, és ebből nézeteltérések, nehéz esetek is adódnak sokszor, amiből aztán azt érzem, hogy nem akarnak befogadni, holott ez általában nem igaz, csupán az én önbizalomhiányomból fakad.

Igyekeztem az idők során ezt fokozatosan leküzdeni, de sokszor egyre nehezebb helyzetekkel és szituációkkal találtam szemben magam. Például most is, amikor két hónapja dolgozok az új vállalatnál, és sajnos sikerült össze is törnöm a vállalati telefonom kijelzőjét. Persze azonnal kétségbe estem, és biztos voltam benne, hogy ha nem is szúrnak le érte nagyon, de ki fognak nevetni a kollégák és hetekig arról fognak beszélni, hogy milyen nehezen megy nekem ez a beilleszkedés, a munka, és még a telefonom is összetörtem. Ehelyett azonban hatalmas meglepetés ért, ugyanis az egyik kollégám kedvesen csak odacsúsztatott egy cetlit az asztalomra, amire az volt írva, hogy xiaomi szervíz budapest és egy elérhetőség. Mondom sem kell, hogy azonnal felvettem a szervíz csapattal a kapcsolatot és nem is kellett csalódnom, hiszen nagyon rövid idő alatt teljesen újjá varázsolták a készüléket, a kollégának pedig nagyon megköszöntem a kedves segítséget, és aznap már együtt ebédeltünk.

Remélem, hogy bár egy nagy bakival és nehéz helyzettel indul ez az új munka, de most már legalább ennek a kollégának a segítségével gyorsabban és gördülékenyebben megy majd a beilleszkedés is a társaságba. Azt is láttam, hogy nem nevettek ki, inkább együtt éreztek velem, és azóta már többen biztosítottak róla, hogy menni fog nekem a munka, és a csapat életet is élvezni fogom, csak a kezdeti időszak mindig mindenkinek nehéz. Mindenesetre ez a kedves segítség rengeteg erőt adott. Így már én is azt gondolom, hogy menni fog.

Leave a Comment